Lumenes Skönhetsplock

lumeneskönhetsplock.01Bilder från StyleBy, Sminkhuset, Muastore
Produkter från Lumene.com

Oavsett vad du ska göra i livet så bör du alltid ha en bra bas, en grund som är avgörande för hur det kommer gå framöver. När du har en stadig grund att utgå från kan du göra i princip vad som helst. I det här fallet pratar jag om en bra bas-makeup, som enligt mig är det absolut viktigaste när det kommer till smink. Du kan sminka dig i princip hur du vill, men om du inte har en bra grund utifrån din egen hudtyp och hudfärg kan resultatet bli allt annat än vad du förväntat dig. En perfekt makeup börjar trots allt med en perfekt bas – här är åtta grundläggande steg för en bra makeup:

1: Börja med att rengöra ansiktet med en rengöring som avlägsnar makeup och orenheter, applicera därefter en fuktgivande dagcrème (även den utifrån din egen hudtyp).
2: För att sminket ska hållas snyggt längre bör du jämna ut huden med Moisturing & Illuminating Primer som återfuktar och ger huden en härlig lyster. PS. Förvara din primer i kylskåpet för en svalkande effekt.
3: Vid användning av en flytande foundation ska du skaka den innan applicering, det gör att pigmenten blandas jämnt i den flytande formulan.
4: Säg hej då till dyra och ohygieniska sminkborstar. Om du vill ha ett ”naket” resultat får det bäst genom att applicera Nude Perfection Fluid Foundation med fingertopparna – värmen från fingrarna göra att produkten mjukt smälter in i huden. OBS! Glöm ej tvätta händerna innan!
5: Ringar under ögonen eller brustna blodkärl? Applicera Under Eye Concealer under ögonen och låt produkten smälta in i huden.
6: Applicera därefter Color Correcting Concealer som täcker rodnader samt lugnar och stärker känsligt hud. Här kan du behöva arbete lite mer med produkten om du har blemmor eftersom att en blemma är tredimensionell är det viktigt att du täcker den från alla vinklar.
7: Nästa steg för en perfekt bas är att lyfta fram ansiktets drag med hjälp av Touch of Radiance Highlighter som innehåller fröextrakt från hjortron. Applicera highlighter på kindknotorna, ansiktets mitt, läpparnas amorbåge och under ögonbrynen.
8: Slutligen applicerar du Sheer Finish Loose Powder med en stor borste i cirkulerande rörelser. Ett lyxigt löspuder som passar alla, fäster makeupen och ger huden en naturligt matt yta.

Lumene är Finlands ledande skönhetsföretag som nu lanserar en ny foundationkollektion där deras foundations har vårdande egenskaper och innehåller arktiska ingredienser. Med en fot i vetenskapen och en i det vilda skapar Lumene tillsammans med banbrytande teknologi och naturens starka ingredienser effektiva skönhetsprodukter som dessutom värnar om miljön.

Tips från coachen:
NO!
Använd inte anti-age produkter i tidig ålder då det kan ge motsatt effekt.
YES! Införskaffa dig ett ordentligt sortiment av basprodukter som passar din hudtyp och hudfärg.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *